1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

 

Qigong Az örök fiatalság forrása

Az izmok és inak átalakításának (Yi Jin), valamint a velő átmosásának (Xi Sui) Qigong-ja Kínában az i. sz. 502 óta uralkodó Liang-dinasztia kora óta ismert. Ez a tudás azonban igen sokáig titokban maradt, s a szélesebb közönség csak az utóbbi ötven évben férhet egyre jobba hozzá.
Az izmok és inak átalakításának Qigong-ja speciálisan a tizenkét fő Qi-vezetékben és a két fő Qi-tárolóban (kormányzó és befogadó vezeték) való belsőenergia- (Qi-) keringetéssel foglalkozik. A gyakorlás megerősíti a fizikai testet, főként az izmokat és az inakat, továbbá fenntartja a Qi finom áramlását a fő vezetékekben, illetve a belső szervekben. Ez lelassítja a fizikai test leépülését és kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.
Miután a gyakorló megismerkedett az inak és izmok átalakításának Qigong-jával, általában egy mélyebb fázis következik, mely során elsajátítja a csontvelő átmosásának gyakorlatait. Ennek keretében megtanulja azokat az eljárásokat, melyekkel a „nyolc különleges Qi-tárolót” energiával töltheti fel. Az ott felhalmozott bőséges és erős Qi-tartalék a test egészségesen tartásának és az élet meghosszabbításának kulcsa. A csontvelő „átmosásának” képességével a friss és egészséges vérképzés visszaállítható, ennek eredményeképpen a test megfiatalítja önmagát, s a fiatalság ragyogó egészsége visszatér.
A velőmosó Qigong gyakorlója szempontjából a legfontosabb eredmény, hogy agyába képes Qi-t vezetni, így – táplálva azt – felemeli szellemét. A taoista és a buddhista számára a velő átmosásának művészete a végső célhoz, vagyis a megvilágosodáshoz vagy buddhasághoz vezető út.
A velő átmosásának Qigong-ja tartalmaz a nemi szervek stimulálásával foglalkozó gyakorlatokat, hiszen a régi korok elmélyült Qigong gyakorlói felismerték: a genitáliák a gyakorláshoz alapvetően szükséges Qi forrásai amellett, hogy létfontosságú hormonokat termelnek.
Ez a kötet az általam összegyűjtött eddig megjelent szövegek mellett – melyeket saját belátásom szerint átszerkesztettem, kiszűrve ezzel a kérdéses részeket –, tartalmazza a témával kapcsolatos teóriáimat és kommentárjaimat is.

Mi a Yi Jin Jing és a Xi Sui Jing?
Mielőtt a téma kifejtésében tovább haladnánk, elengedhetetlenül fontosnak érezzük, hogy általánosságban megvilágítsuk az olvasó számára a Yi Jin Jing és Xi Sui Jing mibenlétét, és az egészség illetve a hosszú élet elérésében betöltött szerepét. Ez a vázlatos bevezető általános elképzeléssel szolgál majd arról, hogy mit értünk e két kifejezés alatt. A könyv második és harmadik része ezeket a koncepciókat fogja elmélyíteni.
A Yi jelentése: megváltoztatni, kicserélni, átalakítani, a Jin jelentése: izmok, inak, a Jing pedig klasszikus vagy szent szöveget jelent, ezért a kifejezést általában „Izmok átalakításának klasszikusa”-ként, „Izmok átalakításának szent szövege”-ként, vagy „Izmok és inak átalakításának könyve”-ként szokás fordítani. Az izmok és inak kifejezés jelen esetben nem csak szó szerinti jelentésében értendő, hanem az emberi szervezet egészére, így a belső szervekre is vonatkozik. A Yi Jin szövege egy olyan Qigong elméletet és gyakorlatrendszert ír le, amely képes fejleszteni fizikai testünket, átalakítani gyengéből erőssé. Természetesen ezek a módszerek szintén nagyon hatékonyak fizikális egészségük megőrzésében.
A Xi jelentése tisztítani, mosni. A Sui kifejezés magába foglalja a Gu Sui-t és a Nao Sui-t - azaz a csontvelőt és az agyvelőt –, melybe beleértendő az agykéreg, a kisagy és az agytörzs. A Jing jelentése itt is klasszikus irat, így a kifejezést általában a „Velő átmosásának könyveként” fordítják, bár a jelentés alapján az „Agy és velő tisztításának könyve” pontosabb lenne. Az előbbi fordítás elterjedtségét egy félreértésnek köszönheti, mely a munka teljes jelentőségének hosszú titokban tartása miatt alakult ki. Elmondható, a „velőmosás” célja, a megvilágosodás, amellett, hogy nehezen érthető, a hétköznapi ember számára nem elég érdekes. Egészen a közelmúltig, amíg sok titkos iratot a szélesebb közönség számára hozzáférhetővé nem tettek, a gyakorlás teljes és tiszta átlátására nem volt lehetőség. Bár a pontos fordítás megmutatja, hogy a Xi Sui Jing gyakorlásának hatása a csontvelő mellett az agyvelőre is kiterjed, a gyakorlás nem csak a fizikai velőállományra hat, ehelyett inkább testünk Qi-jére, annak irányítására helyezi a hangsúlyt. Így képessé tesz bennünket arra, hogy a Qi-t a velőbe és az agyba vezetve e szervek működését optimális szinten tartsuk.
Ahhoz, hogy átláthassuk, a fenti két művészet hogyan illeszkedik bele a kínai Qigong általános koncepciójába, szeretném röviden összefoglalni A kínai Qigong gyökere című könyv néhány fontos gondolatát. Elsőként kifejtjük az egészséggel kapcsolatos elképzeléseket, ezután pedig áttekintjük a Qigong-gyakorlatok Kínában kialakult különböző válfajait, és az egyes változatok gyakorlásának célját. Ezen áttekintés által képesek leszünk arra, hogy átlássuk a Yi Jin Jing-nek és a Xi Sui Jing-nek a Qigong-gyakorlók életében betöltött szerepét.

 

Cím:

 
 Qigong Az örök fiatalság forrása    Ára: 3 870 Ft   Minimális rendelés: 1 db
 
 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Chi kung

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  www.borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

www.borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete amerikai foci,wkf mellvédő,expander,tatami,zacskós fogvédő,hajlított pontütő,szamurájok,herevédő,lábszárvédő,függeszthető zsák,taekwondo,harcművészet,röplabda,kempo,kung fu cipő,térdrögzítő,thai box,box,csuklómerevítő,táska,Kulcsszavak: sport,szőnyeg,fémmerevítéses térdrögzítő,fejvédő,wkf sípcsontvédő,puzzle tatami,Matsuru,szauna ruha,neoprén térdvédő,sporteszköz,verseny fejvédő,csuklórögzítő,rögzítőpántos fogvédő,Borsod,bőr fejvédő,torna,box zsák,karate kabát,egykezes súly,önvédelmi ruha,gyerek fogvédő,bíró felszerelés,szuszpenzor,csuklóerősítő,mellkasvédő,bokagumi,Bódi,aerobik,thai box nadrág,vászon zsák,katana,judo,önvédelem,birkózás,kineziológiai tapasz,budo,wkf seikenvédő,rácsos fejvédő,műbőr pontütő,mélyütésvédő,műbőr pajzs,térdgumi,Saman,miskolci,vállrögzítő,tanto,seikenvédő,testütő pajzs,bandázs,BAZ megye,gumikés,Everlast,mma sípcsontvédő,box kesztyű,bőr pajzs,sípcsontvédő,karate,Kaiten,tonfa,női mellvédő,fit labda,bőr pontütő,budo nadrág,4F,judo ruha,tapadószalag bandázs,magnézia kocka,öv,kata könyv,önvédelmi felszerelés,birkózó cipő,női altestvédő,Kime,térdvédő,box cipő,karate nadrág,fogyasztó kerék,ju jitsu,kézilabda térdvédő,rugalmas bandázs,bokarögzítő,párnás térdvédő,nunchaku,könyv,Adidas,súlyemelő kesztyű,pilates,alhasvédő,versenysportok,csuklóvédő,kézilabda,labdarúgás,sportruha,birkózó fülvédő,mma kesztyű,tenyeres pontütő,vaksz,box nadrág,fa hulahopp karika,mma,Miskolcon,wakizashi,zselés fogvédő,önvédelmi eszköz,combgumi,pontütő,fogvédő,sportfelszerelés,fitnesz,aikido,arccsontvédő,gyerek fejvédő,zsákütő kesztyű,verseny mellvédő,judo szőnyeg,karate mellvédő,alkarvédő,alkarpajzs,combvédő,chi kung,balett cipő,sportszár,női mélyütésvédő,shuriken,adidas box cipő,budo kabát,meleg vizes fogvédő,Ruca Fighter,bo,karate sípcsontvédő,műbőr fejvédő,jo,foci,kyokushin karate,rugalmas seikenvédő,kendo,kung fu,iskolai sportfelszerelés,karate szótár,shotokan karate,adidas birkózó cipő,Fuji,judo nadrág,mellvédő,kapus kesztyű,küzdősport,vállvédő,adidas mellvédő,kiöntős fogvédő,joga,bokavédő 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! testütő pajzs,kapus kesztyű,kendo,kineziológiai tapasz,verseny mellvédő,csuklórögzítő,box cipő,fogvédő,alkarpajzs,karate kabát,tapadószalag bandázs,Kaiten,csuklóvédő,bokagumi,tenyeres pontütő,seikenvédő,birkózó cipő,Miskolcon,wkf seikenvédő,műbőr pontütő,versenysportok,thai box,verseny fejvédő,arccsontvédő,Borsod,judo,alhasvédő,zacskós fogvédő,bandázs,tonfa,fémmerevítéses térdrögzítő,fogyasztó kerék,pontütő,sportszár,vállvédő,birkózás,gyerek fogvédő,magnézia kocka,karate mellvédő,műbőr pajzs,önvédelmi felszerelés,rácsos fejvédő,gumikés,foci,önvédelmi eszköz,expander,judo szőnyeg,tatami,Fuji,box nadrág,neoprén térdvédő,fit labda,joga,fitnesz,szamurájok,tanto,katana,balett cipő,jo,shuriken,kiöntős fogvédő,fejvédő,wkf sípcsontvédő,rugalmas bandázs,Ruca Fighter,Kime,karate szótár,judo ruha,adidas mellvédő,kung fu,chi kung,mma,Kulcsszavak: sport,iskolai sportfelszerelés,bo,box zsák,bőr pontütő,lábszárvédő,bíró felszerelés,budo,box kesztyű,herevédő,harcművészet,shotokan karate,budo kabát,csuklóerősítő,bőr pajzs,puzzle tatami,súlyemelő kesztyű,hajlított pontütő,táska,vállrögzítő,kézilabda térdvédő,taekwondo,sípcsontvédő,Bódi,wkf mellvédő,ju jitsu,box,bokarögzítő,kempo,BAZ megye,gyerek fejvédő,4F,judo nadrág,rugalmas seikenvédő,nunchaku,szuszpenzor,szőnyeg,aerobik,Saman,könyv,mélyütésvédő,Everlast,kung fu cipő,rögzítőpántos fogvédő,karate nadrág,térdvédő,függeszthető zsák,adidas box cipő,pilates,combgumi,labdarúgás,öv,műbőr fejvédő,párnás térdvédő,önvédelmi ruha,sportruha,kézilabda,miskolci,adidas birkózó cipő,mellkasvédő,zselés fogvédő,női mélyütésvédő,mma kesztyű,vászon zsák,küzdősport,mma sípcsontvédő,vaksz,egykezes súly,sportfelszerelés,zsákütő kesztyű,birkózó fülvédő,torna,fa hulahopp karika,thai box nadrág,sporteszköz,wakizashi,alkarvédő,meleg vizes fogvédő,röplabda,Matsuru,amerikai foci,térdrögzítő,térdgumi,bőr fejvédő,karate sípcsontvédő,aikido,szauna ruha,bokavédő,mellvédő,combvédő,női mellvédő,női altestvédő,karate,önvédelem,kata könyv,csuklómerevítő,Adidas,kyokushin karate,budo nadrág

  Powered by:   UWS