1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

 

Qigong Az örök fiatalság forrása

Az izmok és inak átalakításának (Yi Jin), valamint a velő átmosásának (Xi Sui) Qigong-ja Kínában az i. sz. 502 óta uralkodó Liang-dinasztia kora óta ismert. Ez a tudás azonban igen sokáig titokban maradt, s a szélesebb közönség csak az utóbbi ötven évben férhet egyre jobba hozzá.
Az izmok és inak átalakításának Qigong-ja speciálisan a tizenkét fő Qi-vezetékben és a két fő Qi-tárolóban (kormányzó és befogadó vezeték) való belsőenergia- (Qi-) keringetéssel foglalkozik. A gyakorlás megerősíti a fizikai testet, főként az izmokat és az inakat, továbbá fenntartja a Qi finom áramlását a fő vezetékekben, illetve a belső szervekben. Ez lelassítja a fizikai test leépülését és kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.
Miután a gyakorló megismerkedett az inak és izmok átalakításának Qigong-jával, általában egy mélyebb fázis következik, mely során elsajátítja a csontvelő átmosásának gyakorlatait. Ennek keretében megtanulja azokat az eljárásokat, melyekkel a „nyolc különleges Qi-tárolót” energiával töltheti fel. Az ott felhalmozott bőséges és erős Qi-tartalék a test egészségesen tartásának és az élet meghosszabbításának kulcsa. A csontvelő „átmosásának” képességével a friss és egészséges vérképzés visszaállítható, ennek eredményeképpen a test megfiatalítja önmagát, s a fiatalság ragyogó egészsége visszatér.
A velőmosó Qigong gyakorlója szempontjából a legfontosabb eredmény, hogy agyába képes Qi-t vezetni, így – táplálva azt – felemeli szellemét. A taoista és a buddhista számára a velő átmosásának művészete a végső célhoz, vagyis a megvilágosodáshoz vagy buddhasághoz vezető út.
A velő átmosásának Qigong-ja tartalmaz a nemi szervek stimulálásával foglalkozó gyakorlatokat, hiszen a régi korok elmélyült Qigong gyakorlói felismerték: a genitáliák a gyakorláshoz alapvetően szükséges Qi forrásai amellett, hogy létfontosságú hormonokat termelnek.
Ez a kötet az általam összegyűjtött eddig megjelent szövegek mellett – melyeket saját belátásom szerint átszerkesztettem, kiszűrve ezzel a kérdéses részeket –, tartalmazza a témával kapcsolatos teóriáimat és kommentárjaimat is.

Mi a Yi Jin Jing és a Xi Sui Jing?
Mielőtt a téma kifejtésében tovább haladnánk, elengedhetetlenül fontosnak érezzük, hogy általánosságban megvilágítsuk az olvasó számára a Yi Jin Jing és Xi Sui Jing mibenlétét, és az egészség illetve a hosszú élet elérésében betöltött szerepét. Ez a vázlatos bevezető általános elképzeléssel szolgál majd arról, hogy mit értünk e két kifejezés alatt. A könyv második és harmadik része ezeket a koncepciókat fogja elmélyíteni.
A Yi jelentése: megváltoztatni, kicserélni, átalakítani, a Jin jelentése: izmok, inak, a Jing pedig klasszikus vagy szent szöveget jelent, ezért a kifejezést általában „Izmok átalakításának klasszikusa”-ként, „Izmok átalakításának szent szövege”-ként, vagy „Izmok és inak átalakításának könyve”-ként szokás fordítani. Az izmok és inak kifejezés jelen esetben nem csak szó szerinti jelentésében értendő, hanem az emberi szervezet egészére, így a belső szervekre is vonatkozik. A Yi Jin szövege egy olyan Qigong elméletet és gyakorlatrendszert ír le, amely képes fejleszteni fizikai testünket, átalakítani gyengéből erőssé. Természetesen ezek a módszerek szintén nagyon hatékonyak fizikális egészségük megőrzésében.
A Xi jelentése tisztítani, mosni. A Sui kifejezés magába foglalja a Gu Sui-t és a Nao Sui-t - azaz a csontvelőt és az agyvelőt –, melybe beleértendő az agykéreg, a kisagy és az agytörzs. A Jing jelentése itt is klasszikus irat, így a kifejezést általában a „Velő átmosásának könyveként” fordítják, bár a jelentés alapján az „Agy és velő tisztításának könyve” pontosabb lenne. Az előbbi fordítás elterjedtségét egy félreértésnek köszönheti, mely a munka teljes jelentőségének hosszú titokban tartása miatt alakult ki. Elmondható, a „velőmosás” célja, a megvilágosodás, amellett, hogy nehezen érthető, a hétköznapi ember számára nem elég érdekes. Egészen a közelmúltig, amíg sok titkos iratot a szélesebb közönség számára hozzáférhetővé nem tettek, a gyakorlás teljes és tiszta átlátására nem volt lehetőség. Bár a pontos fordítás megmutatja, hogy a Xi Sui Jing gyakorlásának hatása a csontvelő mellett az agyvelőre is kiterjed, a gyakorlás nem csak a fizikai velőállományra hat, ehelyett inkább testünk Qi-jére, annak irányítására helyezi a hangsúlyt. Így képessé tesz bennünket arra, hogy a Qi-t a velőbe és az agyba vezetve e szervek működését optimális szinten tartsuk.
Ahhoz, hogy átláthassuk, a fenti két művészet hogyan illeszkedik bele a kínai Qigong általános koncepciójába, szeretném röviden összefoglalni A kínai Qigong gyökere című könyv néhány fontos gondolatát. Elsőként kifejtjük az egészséggel kapcsolatos elképzeléseket, ezután pedig áttekintjük a Qigong-gyakorlatok Kínában kialakult különböző válfajait, és az egyes változatok gyakorlásának célját. Ezen áttekintés által képesek leszünk arra, hogy átlássuk a Yi Jin Jing-nek és a Xi Sui Jing-nek a Qigong-gyakorlók életében betöltött szerepét.

 

Cím:

 
 Qigong Az örök fiatalság forrása    Ára: 3 870 Ft   Minimális rendelés: 1 db
 
 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Chi kung

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  www.borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

www.borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete női mellvédő,combgumi,vaksz,sporteszköz,rugalmas bandázs,box nadrág,judo,wkf seikenvédő,fit labda,kung fu cipő,csuklóerősítő,karate,szamurájok,rugalmas seikenvédő,sportruha,fogvédő,önvédelmi felszerelés,bandázs,box cipő,tenyeres pontütő,Miskolcon,csuklórögzítő,testütő pajzs,műbőr pontütő,önvédelmi ruha,vászon zsák,pilates,birkózó fülvédő,verseny fejvédő,csuklómerevítő,bőr fejvédő,egykezes súly,fejvédő,alkarvédő,versenysportok,kata könyv,shotokan karate,Ruca Fighter,adidas birkózó cipő,karate szótár,torna,box,Kime,shuriken,könyv,miskolci,függeszthető zsák,fogyasztó kerék,Kaiten,bokarögzítő,adidas box cipő,bokagumi,szőnyeg,box zsák,budo kabát,aerobik,sportfelszerelés,bokavédő,nunchaku,térdvédő,judo szőnyeg,jo,tonfa,bíró felszerelés,párnás térdvédő,ju jitsu,táska,küzdősport,budo,lábszárvédő,labdarúgás,budo nadrág,vállvédő,sípcsontvédő,karate kabát,kyokushin karate,mma sípcsontvédő,műbőr fejvédő,box kesztyű,rácsos fejvédő,birkózás,wkf mellvédő,zsákütő kesztyű,Borsod,thai box,gumikés,amerikai foci,kung fu,judo ruha,Everlast,tapadószalag bandázs,tanto,kempo,csuklóvédő,aikido,önvédelem,kiöntős fogvédő,rögzítőpántos fogvédő,kineziológiai tapasz,verseny mellvédő,adidas mellvédő,arccsontvédő,fémmerevítéses térdrögzítő,gyerek fejvédő,térdrögzítő,gyerek fogvédő,foci,karate sípcsontvédő,karate mellvédő,wkf sípcsontvédő,bőr pajzs,szauna ruha,önvédelmi eszköz,vállrögzítő,kapus kesztyű,női mélyütésvédő,fa hulahopp karika,alkarpajzs,kendo,mma,női altestvédő,puzzle tatami,4F,birkózó cipő,mma kesztyű,Kulcsszavak: sport,fitnesz,szuszpenzor,magnézia kocka,harcművészet,Fuji,meleg vizes fogvédő,Matsuru,Bódi,alhasvédő,joga,thai box nadrág,neoprén térdvédő,Adidas,katana,tatami,röplabda,judo nadrág,térdgumi,herevédő,balett cipő,kézilabda,Saman,bo,taekwondo,kézilabda térdvédő,hajlított pontütő,öv,seikenvédő,BAZ megye,súlyemelő kesztyű,expander,combvédő,chi kung,műbőr pajzs,wakizashi,karate nadrág,bőr pontütő,zacskós fogvédő,mellvédő,sportszár,pontütő,mélyütésvédő,mellkasvédő,iskolai sportfelszerelés,zselés fogvédő 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! kineziológiai tapasz,kata könyv,önvédelmi eszköz,wkf seikenvédő,judo ruha,aerobik,alhasvédő,mellvédő,bőr pajzs,Kaiten,aikido,rögzítőpántos fogvédő,rácsos fejvédő,önvédelem,egykezes súly,vállrögzítő,önvédelmi ruha,zsákütő kesztyű,fa hulahopp karika,karate sípcsontvédő,puzzle tatami,szőnyeg,arccsontvédő,chi kung,térdgumi,női mellvédő,Miskolcon,szuszpenzor,torna,foci,bokarögzítő,katana,pontütő,jo,shuriken,taekwondo,önvédelmi felszerelés,mma,combgumi,Bódi,judo szőnyeg,csuklómerevítő,lábszárvédő,mma kesztyű,sportfelszerelés,4F,testütő pajzs,vászon zsák,rugalmas bandázs,fitnesz,karate,Borsod,expander,magnézia kocka,BAZ megye,zselés fogvédő,meleg vizes fogvédő,női mélyütésvédő,birkózás,birkózó fülvédő,seikenvédő,súlyemelő kesztyű,könyv,sporteszköz,balett cipő,táska,pilates,combvédő,iskolai sportfelszerelés,herevédő,csuklóvédő,gyerek fogvédő,thai box,kempo,fit labda,bo,wakizashi,bőr pontütő,szauna ruha,Kime,hajlított pontütő,bokagumi,bőr fejvédő,labdarúgás,mellkasvédő,amerikai foci,kendo,tonfa,sportszár,fogvédő,Adidas,függeszthető zsák,box cipő,verseny fejvédő,bíró felszerelés,nunchaku,gyerek fejvédő,Saman,öv,karate mellvédő,wkf mellvédő,sportruha,thai box nadrág,Everlast,box nadrág,bandázs,adidas birkózó cipő,budo nadrág,karate nadrág,sípcsontvédő,tenyeres pontütő,verseny mellvédő,csuklórögzítő,adidas mellvédő,röplabda,gumikés,karate szótár,shotokan karate,kézilabda,judo nadrág,alkarpajzs,budo kabát,fémmerevítéses térdrögzítő,vállvédő,műbőr pajzs,műbőr fejvédő,ju jitsu,kung fu,fejvédő,birkózó cipő,rugalmas seikenvédő,Kulcsszavak: sport,szamurájok,harcművészet,tatami,box zsák,Fuji,kiöntős fogvédő,budo,miskolci,küzdősport,box,kyokushin karate,párnás térdvédő,box kesztyű,judo,zacskós fogvédő,mélyütésvédő,adidas box cipő,mma sípcsontvédő,női altestvédő,térdvédő,kung fu cipő,versenysportok,csuklóerősítő,wkf sípcsontvédő,bokavédő,tapadószalag bandázs,tanto,fogyasztó kerék,neoprén térdvédő,műbőr pontütő,karate kabát,kapus kesztyű,vaksz,Matsuru,kézilabda térdvédő,térdrögzítő,Ruca Fighter,alkarvédő,joga

  Powered by:   UWS