1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

 

Konfliktus és erőszak

A tapasztalt harcművész és veterán nevelőtiszt, Rory Miller megosztja ismereteit a börtönbeli verekedések, a taktikai műveletek és rajtaütések során megismert különbségekről a harcművészet és az utcai erőszak között, mely utóbbival ugyancsak a harcművészet lenne hivatott foglalkozni.

Bemutatja a mítoszokat, metaforákat és elvárásokat, amiket a legtöbb harcművész dédelget arról, mi mindent fog tanulni egy dojóban. Ezt a gyűjteményt azután összehasonlítja az erőszak igen összetett valóságával.„A legmélyebb szinten a sikeres fizikai védelem három dologtól függ: az éberségtől, a kezdeményezéstől és a jóváhagyástól. Ezek mindegyike önmagában külön tanulmány és minta lehet a harcosi képzéshez. A három együtt a kivételes teljesítmény kulcsa a túlélésnél és az életben is.

Tudomás saját testünkről. Az anatómiai fegyvereink és gyengeségeink – anatómia, fiziológia és kinesztetika –, a saját felépítésünk, mozgási mintáink és hajlamaink ismerete. Egyszerűen: a testünk egész életünkben rendelkezésünkre áll. Hacsak nem fogtuk be erőszakkal a saját szemünket, akkor bensőségesen megismerhettük egy emberi test milyenségét és működését, különösen a sajátunkét.

Tudomás az ellenfél testéről. Ugyanazok a dolgok vonatkoznak rá, mert – a drogok vagy az őrjöngő düh dacára – az is egy emberi test. A látást és érintést ki lehet képezni arra, hogy ne csak azt érzékelje, mit csinál az ellenfél éppen, hanem azt is, hogy mire készül. Könnyű gyakorlatképpen gyakorold a lassított belharcot, bekötött szemmel. Némi gyakorlással már egy enyhe érintésből megérezheted, mire készül a támadó, pusztán a testsúlyáthelyezését és gerincének forgatását érzékelve.

Tudomás a helyzetről. Lehetővé teszi, hogy pontosan érzékeljük, és előnyünkre fordítsuk a környezet sajátosságait.

Tudomás a dinamikáról. A támadás előtti jelek felismerése, ezáltal megelőzhetjük a szituációt. Úgy foglalkozunk a helyzettel, ahogy van (pl. felismerjük a majomkeringőt a maga valójában vagy nem hitegetjük magunkat azzal, hogy lebeszélhetünk egy, a folyamatot élvező ragadozót a szándékáról). Ez magában foglalja azt a könyörtelen elszántságot, hogy a valódi helyzettel foglalkozunk, és nem a rém-, illetve vágyálmainkkal.

Tudomás a kötelességünkről, a hiedelmeinkről és helyünkről az univerzumban. Az indítógombok. Mély belső megértés arról, hogy miért érdemes harcolni, meghalni vagy gyilkolni, mi az, amit megtehetünk, és mit nem. Könnyű megtanítani valakinek, hogyan kell egy nyakat kitekerni. Néhány percnyi oktatás után egy egészséges személy rendelkezni fog egy nyak kitekeréséhez szükséges valamennyi technikai és fizikai képességgel, de csak nagyon-nagyon kevesen képesek ténylegesen végrehajtani. Hiányzik belőlük a kapacitás. Legyünk hát tudatában a saját kapacitásunknak.

Azon a szinten, amit éppen csak kezdek megérteni, arról, hogy mire kerül sor egy konfliktusban, tudatalatti szabályok és íratlan szerződések tömkelege dönt. Úgy tapasztaltam, hogy ezek befolyásolják a kifejthető erőt, az ellenállóképességet és az időt. A tudomás ezekről a szabályokról, sőt, a mesterkéltek elkülönítésének képessége óriási előny.

Ha és amikor megtanulnak eltökélten cselekedni, akkor nem látszik a készülő akció – a mozdulatok kirobbanóak, kemények, nem érkezik előtte távirat, és idő sem marad a reagálásra. Az, hogy milyen mozdulatot választanak, az teljesen lényegtelen. Pofon, belépés, rúgás, feszítés vagy ütés – mind működik. A technika lényegtelen. Az akció erőszakossága felülmúlja a technikát. A technika szintjén ez a határozott és habozás avagy távirat nélküli cselekvés, függetlenül az alkalmazott technikától. Taktikai szinten a robbanékony belépés. A stratégiai szinten ez a megdöbbentés és elrettentés.

Ahogy az éberség, ez is mélyre vezethet, és sokkal jobban befolyásolhatja az életünket a puszta harcnál és önvédelemnél. Meg akarod változtatni az életedet örökre? Most azonnal kötelezd el magad, hogy nem hozol többé felemás döntéseket. Maradj az ágyban vagy kelj fel, de soha többé ne heveréssz azon gondolkodva, hogy fel kéne kelned. Ugorj be a vízbe vagy maradj kint, de ne mártózgass, hogy hozzászoktasd magad.

Harcban, ha az ember éber, mindig tudja, mit kell tennie. Tegyük azt.

Az életben is tudjuk, mit kell elvégezni, tudjuk, mi a teendő. Csináljuk.”

 

Cím:

 
 Konfliktus és erőszak    Ára: 2 980 Ft   Minimális rendelés: 1 db
 
 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Harcművészet

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  www.borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

www.borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete Kaiten,női mellvédő,térdrögzítő,karate,sípcsontvédő,műbőr pajzs,szauna ruha,karate mellvédő,box,adidas mellvédő,tonfa,egykezes súly,bo,Miskolcon,bokagumi,vállrögzítő,gyerek fejvédő,gumikés,vállvédő,mellkasvédő,fejvédő,Kime,bíró felszerelés,katana,röplabda,párnás térdvédő,Fuji,bőr pontütő,testütő pajzs,fémmerevítéses térdrögzítő,csuklóerősítő,wakizashi,kempo,csuklóvédő,shuriken,puzzle tatami,szamurájok,önvédelmi felszerelés,sporteszköz,térdvédő,thai box nadrág,bőr fejvédő,judo nadrág,4F,női mélyütésvédő,seikenvédő,mélyütésvédő,budo,zsákütő kesztyű,shotokan karate,meleg vizes fogvédő,pontütő,torna,bokavédő,ju jitsu,Everlast,sportfelszerelés,alhasvédő,balett cipő,wkf seikenvédő,függeszthető zsák,Bódi,BAZ megye,kiöntős fogvédő,rugalmas seikenvédő,műbőr fejvédő,iskolai sportfelszerelés,miskolci,súlyemelő kesztyű,herevédő,joga,bokarögzítő,arccsontvédő,kung fu,szőnyeg,Ruca Fighter,öv,judo ruha,jo,alkarvédő,csuklómerevítő,mellvédő,rögzítőpántos fogvédő,hajlított pontütő,expander,fogyasztó kerék,thai box,zacskós fogvédő,csuklórögzítő,kyokushin karate,karate szótár,küzdősport,kendo,box zsák,vászon zsák,önvédelem,combgumi,sportruha,wkf sípcsontvédő,harcművészet,budo nadrág,Kulcsszavak: sport,box kesztyű,szuszpenzor,Adidas,budo kabát,nunchaku,combvédő,amerikai foci,verseny fejvédő,birkózó cipő,fit labda,tenyeres pontütő,magnézia kocka,kézilabda térdvédő,könyv,verseny mellvédő,kézilabda,gyerek fogvédő,rácsos fejvédő,önvédelmi eszköz,kata könyv,box nadrág,mma kesztyű,fa hulahopp karika,tatami,aikido,karate kabát,pilates,táska,tapadószalag bandázs,kapus kesztyű,bandázs,önvédelmi ruha,wkf mellvédő,lábszárvédő,adidas birkózó cipő,Matsuru,taekwondo,foci,tanto,kineziológiai tapasz,mma sípcsontvédő,judo,zselés fogvédő,versenysportok,birkózás,vaksz,aerobik,mma,alkarpajzs,karate nadrág,térdgumi,adidas box cipő,műbőr pontütő,birkózó fülvédő,Borsod,labdarúgás,fitnesz,rugalmas bandázs,box cipő,Saman,fogvédő,karate sípcsontvédő,chi kung,női altestvédő,bőr pajzs,judo szőnyeg,kung fu cipő,sportszár,neoprén térdvédő 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! rácsos fejvédő,iskolai sportfelszerelés,nunchaku,box nadrág,zsákütő kesztyű,jo,combgumi,önvédelmi eszköz,rugalmas bandázs,fémmerevítéses térdrögzítő,csuklóvédő,judo nadrág,vállrögzítő,női mélyütésvédő,Miskolcon,térdgumi,kineziológiai tapasz,thai box nadrág,kyokushin karate,kung fu cipő,aikido,tenyeres pontütő,budo kabát,bőr pajzs,térdrögzítő,bandázs,karate szótár,mellkasvédő,rögzítőpántos fogvédő,mélyütésvédő,kiöntős fogvédő,wkf seikenvédő,önvédelem,fogyasztó kerék,gyerek fejvédő,Ruca Fighter,combvédő,szőnyeg,chi kung,tonfa,bokarögzítő,aerobik,wkf sípcsontvédő,Borsod,adidas box cipő,karate nadrág,testütő pajzs,gumikés,tatami,judo ruha,amerikai foci,Everlast,katana,fogvédő,fit labda,Kulcsszavak: sport,könyv,sípcsontvédő,foci,kézilabda,lábszárvédő,bokagumi,fitnesz,torna,judo szőnyeg,joga,box cipő,alkarvédő,sportfelszerelés,puzzle tatami,karate kabát,csuklórögzítő,küzdősport,meleg vizes fogvédő,fa hulahopp karika,Adidas,wkf mellvédő,gyerek fogvédő,balett cipő,expander,öv,zselés fogvédő,harcművészet,labdarúgás,mma kesztyű,önvédelmi ruha,bőr fejvédő,seikenvédő,bo,vaksz,mma,tanto,karate mellvédő,térdvédő,arccsontvédő,birkózó fülvédő,verseny mellvédő,bokavédő,csuklómerevítő,birkózás,szamurájok,kata könyv,Matsuru,szauna ruha,szuszpenzor,taekwondo,karate sípcsontvédő,Bódi,wakizashi,vászon zsák,kapus kesztyű,alkarpajzs,zacskós fogvédő,tapadószalag bandázs,műbőr fejvédő,herevédő,pontütő,kendo,vállvédő,női mellvédő,kung fu,versenysportok,4F,neoprén térdvédő,birkózó cipő,bőr pontütő,pilates,magnézia kocka,röplabda,bíró felszerelés,táska,női altestvédő,thai box,shotokan karate,sportruha,alhasvédő,műbőr pontütő,miskolci,csuklóerősítő,ju jitsu,sportszár,Kime,budo,Fuji,verseny fejvédő,kézilabda térdvédő,rugalmas seikenvédő,BAZ megye,párnás térdvédő,kempo,Saman,mellvédő,box,fejvédő,adidas birkózó cipő,Kaiten,műbőr pajzs,karate,mma sípcsontvédő,judo,hajlított pontütő,budo nadrág,box zsák,önvédelmi felszerelés,függeszthető zsák,sporteszköz,shuriken,box kesztyű,súlyemelő kesztyű,egykezes súly,adidas mellvédő

  Powered by:   UWS