1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

 

Csontvelő Nei Kung

A nyugatiak többsége úgy véli, hogy a napi rendszeres testedzés lassítja az öregedést. Ám azok sem élnek tovább az átlagos, nem sportoló embereknél, akiknek a teste látszatra a legedzettebb. A test működését a belső szervek és mirigyek táplálják, a szerveket és mirigyeket pedig a csontvelő építi és fiatalítja a vérképzés révén. A nyugati fitneszrendszerek elhanyagolják a belső szerveket, a csontokat és a véredényeket, csak az izmokra összpontosítanak, ami végeredményben kimeríti a belső szervek rendszerét.

Az öregedés megfordítása

A Csontvelő Nei Kungban Mantak Chia mester megosztja a csontvelő „újranövesztésének”, a csontok erősítésének valamint a szervek és mirigyek fiatalításának taoista testi-szellemi módszereit. A Páncélinges Chi Kung haladó folytatásaként a Csontvelő Nei Kungot a kínai orvoslás és a harcművészetek területén oly annyira áhított „acél test” elérésére fejlesztették ki. A módszer technikái, a csontlégzés, csontösszenyomás és a szexuális energiamasszázs révén energiát juttat a csontokba, és újjáéleszti a csontvelőt, megfordítja az öregedés hatásait. A módszer serkenti a hormontermelést, ami megelőzi a csontritkulást. A könyvben megtalálható a chi súlyemelés és az „ütögetés” gyakorlatának leírása, amelyek méregtelenítik a testet.

A „Csontvelő Nei Kung” elnevezés meglehetősen rejtélyesen és ezoterikusan hangzik. Chia mester eredetileg a „Páncéling Chi Kung” haladó szintjeként tanította. Megértésünket segítheti azonban ezen kínai kifejezéseket körbevevő kulturális környezet vizsgálata. Kínában ezernyi különböző Chi Kung gyakorlat létezik, amiket harcművészek és meditációs mesterek oktatnak. A Chi Kung kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy „a légzéssel folytatott gyakorlatozás”, ami magában foglalhat bármilyen gyakorlatot, ahol a test energiával való telítésére légzést alkalmaznak. A fizikális légzés életre kelti a „finom lélegzetként” is értelmezett Chit, ami fokozott testi és tudati erőt vált ki.


A Chi Kung és a Nei Kung

A Chi Kung még mindig olyan népszerű, hogy egy közelmúltban Kínába tett utazásom során több száz kínait láttam összecsődülni egy vándor színtársulat szabadtéri előadására, ami mutatta, hogy a Chi Kungnak még mindig elsőrangú megítélése van. Ezek a különösebb izomtömeg nélküli Chi Kung művészek látványos mutatványokkal kápráztatják el a nézőket, például vastag acélrudakat hajlítanak meg a nyakuk lágy részén. Téglákat törnek szét a fejükön, hagyják, hogy teherautók hajtsanak át rajtuk, és csupasz bőrükkel állnak ellen éles késeknek.

A Nei Kung nagyon közeli rokona a Chi Kungnak. Jelentése az, hogy „belső erővel gyakorolni” és magában foglalja a fizikai légzőtechnikák alkalmazása nélküli testi-tudati erő felépítését. A tudati összpontosítás, belső képzetalkotás és a testi-energetikai folyamatok mély belső érzékelésének kifejlesztése a Nei Kung technikák ismérvei.

Az Egyetemes Tao Központokban oktatott legtöbb belső alkímiai módszer mind Nei Kung technika (például a Belső Mosoly, Mikrokozmikus Pálya, az Öt Változó Állapot Összeolvasztása, Kan és Li Egyesítése). Talán mert a Chi Kung módszereknél rejtélyesebbek, a Nei Kung gyakorlatok száma kevesebb, és hagyományosan sokat közülük titokban őriztek.

Az ebben a könyvben tárgyalt, korábban titkos Csontvelő Nei Kung módszerek megegyeznek azokkal, amelyekkel a „páncélinget” elsajátított vagy „acéltestet” kiművelt mesterekről szóló történetekben találkozunk. A filmlegendákkal ellentétben ez nem egy megkeményített hússal és izomzattal felruházott superman test, hanem egy olyan test belső ereje, aminek csontjait és szerveit olyannyira teletömték Chi energiával, hogy ellenáll az öregedésnek és a betegségnek. A kemény ütésekből vagy hirtelen esésekből származó testi feszültségnek ellenállni képes rugalmasság abból keletkezik, hogy Chivel töltjük meg a pólyákat, ami segíti a testet, hogy „lepattintsa magáról” a kívülről jövő erőhatásokat.

A Csontvelő Nei Kung mérhetetlen mennyiségű Chit hoz létre, emiatt veszélyes gyakorlat a türelmetlen tanítványok számára, akikből hiányzik az önfegyelem, hogy a felgerjesztett Chit meditáció által finomítsák. Mivel a test túlmelegedhet a túlzott energiától, a meditáció a biztonsági szelep, ami visszaalakítja ezt a nyers energiát annak eredendő Szellemévé vagy Shen-né.


Nei Kung és belső alkímia

Az ősi Kínában a Chi belső művelését gyakorló taoisták a „csonttudatosság” elmélyülését nélkülözhetetlen lépésnek tartották a halhatatlanság megvalósítása felé vezető hosszú útjuk során. Számukra a csontok képezték azt a titkos kulcsot, amellyel képesek voltak stabilizálni vagy megalapozni a Szellem életét az emberi testben. Mielőtt azonban ez lehetségessé vált volna, a csontokat meg kellett tisztítani, és azok rezgésszintjét – a csonttudatosságot – fel kellett emelni egy finomabb szintre. A Chi csontokban való mozgását arra használták, hogy felerősítsék a meridiánrendszeren, véren, belső szerveken, mirigyeken és idegrendszeren keresztül áramló Chi megtisztításának és finomításának folyamatát.

 

Cím:

 
 Csontvelő Nei Kung    Ára: 3 600 Ft   Minimális rendelés: 1 db
 
 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Chi kung

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  www.borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

www.borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete box zsák,miskolci,zselés fogvédő,mma,chi kung,budo nadrág,fogyasztó kerék,csuklóvédő,Kime,testütő pajzs,bokagumi,Adidas,rögzítőpántos fogvédő,tatami,női altestvédő,zacskós fogvédő,táska,rugalmas bandázs,wkf sípcsontvédő,egykezes súly,gyerek fejvédő,adidas mellvédő,kung fu,nunchaku,thai box,Saman,judo szőnyeg,Miskolcon,tanto,öv,karate nadrág,önvédelmi felszerelés,adidas box cipő,rugalmas seikenvédő,Matsuru,tapadószalag bandázs,verseny fejvédő,box cipő,ju jitsu,csuklórögzítő,kézilabda,mellkasvédő,Fuji,kézilabda térdvédő,expander,sportruha,adidas birkózó cipő,szamurájok,műbőr pontütő,puzzle tatami,karate sípcsontvédő,sportfelszerelés,kineziológiai tapasz,függeszthető zsák,pilates,meleg vizes fogvédő,bandázs,labdarúgás,kempo,kapus kesztyű,birkózó fülvédő,szauna ruha,torna,birkózó cipő,tenyeres pontütő,fémmerevítéses térdrögzítő,fogvédő,taekwondo,arccsontvédő,térdgumi,térdrögzítő,seikenvédő,műbőr fejvédő,gyerek fogvédő,Everlast,joga,csuklómerevítő,vaksz,shotokan karate,karate szótár,wkf mellvédő,kyokushin karate,birkózás,amerikai foci,női mellvédő,katana,könyv,balett cipő,mma kesztyű,aerobik,harcművészet,karate kabát,fitnesz,Borsod,mellvédő,4F,thai box nadrág,box kesztyű,bokarögzítő,bokavédő,párnás térdvédő,box,önvédelmi ruha,küzdősport,mma sípcsontvédő,rácsos fejvédő,vállvédő,iskolai sportfelszerelés,röplabda,gumikés,kendo,súlyemelő kesztyű,lábszárvédő,sportszár,kata könyv,műbőr pajzs,önvédelmi eszköz,bőr pontütő,zsákütő kesztyű,karate,csuklóerősítő,pontütő,wakizashi,BAZ megye,versenysportok,bíró felszerelés,Kaiten,alkarpajzs,önvédelem,bőr pajzs,aikido,herevédő,alkarvédő,mélyütésvédő,magnézia kocka,vászon zsák,combvédő,judo ruha,foci,judo nadrág,Ruca Fighter,box nadrág,kung fu cipő,neoprén térdvédő,alhasvédő,verseny mellvédő,kiöntős fogvédő,karate mellvédő,judo,bőr fejvédő,shuriken,wkf seikenvédő,hajlított pontütő,fit labda,bo,szőnyeg,combgumi,női mélyütésvédő,fejvédő,vállrögzítő,jo,fa hulahopp karika,Kulcsszavak: sport,térdvédő,szuszpenzor,tonfa,Bódi,budo kabát,budo,sípcsontvédő,sporteszköz 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! judo,adidas box cipő,kendo,női altestvédő,fitnesz,kapus kesztyű,Kime,önvédelmi eszköz,wkf seikenvédő,taekwondo,rögzítőpántos fogvédő,wkf mellvédő,ju jitsu,vállvédő,kempo,thai box,Everlast,önvédelmi felszerelés,fémmerevítéses térdrögzítő,csuklórögzítő,műbőr fejvédő,mma,meleg vizes fogvédő,budo kabát,harcművészet,joga,judo szőnyeg,szuszpenzor,box,csuklóvédő,kézilabda térdvédő,bo,zselés fogvédő,Ruca Fighter,sportfelszerelés,tenyeres pontütő,bíró felszerelés,fejvédő,gyerek fejvédő,sportruha,verseny fejvédő,kung fu cipő,amerikai foci,4F,magnézia kocka,BAZ megye,bokavédő,mma sípcsontvédő,Matsuru,fogvédő,tanto,térdvédő,wkf sípcsontvédő,nunchaku,torna,karate mellvédő,wakizashi,Kulcsszavak: sport,judo ruha,budo nadrág,vaksz,adidas mellvédő,thai box nadrág,gyerek fogvédő,zacskós fogvédő,birkózó cipő,birkózó fülvédő,tapadószalag bandázs,box nadrág,labdarúgás,herevédő,neoprén térdvédő,foci,balett cipő,puzzle tatami,verseny mellvédő,tatami,Adidas,alhasvédő,zsákütő kesztyű,sípcsontvédő,bokagumi,rácsos fejvédő,önvédelmi ruha,röplabda,táska,műbőr pajzs,kata könyv,műbőr pontütő,Saman,Miskolcon,aikido,testütő pajzs,shotokan karate,alkarvédő,párnás térdvédő,karate kabát,fogyasztó kerék,iskolai sportfelszerelés,gumikés,arccsontvédő,Borsod,fit labda,combgumi,kézilabda,pilates,vászon zsák,chi kung,budo,Bódi,sportszár,seikenvédő,judo nadrág,kineziológiai tapasz,hajlított pontütő,mellkasvédő,csuklómerevítő,csuklóerősítő,kyokushin karate,tonfa,vállrögzítő,bandázs,sporteszköz,szamurájok,lábszárvédő,katana,női mélyütésvédő,kiöntős fogvédő,fa hulahopp karika,rugalmas bandázs,önvédelem,combvédő,térdrögzítő,aerobik,mélyütésvédő,adidas birkózó cipő,bőr fejvédő,box cipő,karate szótár,mma kesztyű,függeszthető zsák,miskolci,Kaiten,szauna ruha,bőr pontütő,birkózás,bokarögzítő,jo,box zsák,rugalmas seikenvédő,öv,pontütő,könyv,szőnyeg,súlyemelő kesztyű,egykezes súly,expander,női mellvédő,versenysportok,kung fu,box kesztyű,karate sípcsontvédő,Fuji,karate nadrág,térdgumi,karate,bőr pajzs,küzdősport,shuriken,mellvédő,alkarpajzs

  Powered by:   UWS